Logeeropvang 
Voor wie?

Een stapje richting de toekomst

Logeeropvang is bedoeld om mantelzorgers tijdelijk te ontlasten van zorg. Ons professionele team neemt tijdelijk de zorgtaken van u over zodat u weer even op adem kunt komen. U kunt uw tijd besteden aan andere gezinsleden, vrienden, om iets leuks te ondernemen of lekker een boek te lezen. Na zo’n ontspannen weekend kunt u er weer met frisse energie tegenaan. Door regelmatig ontlast te worden van uw zorgtaken kunt u de zorg voor uw zoon/dochter blijven continueren in zijn/haar eigen omgeving.
Onze logees beleven een leuke tijd tijdens de logeerweekenden, leren nieuwe mensen kennen en maken vrienden.
De logeerweekenden kunnen ook worden ingezet om uw zoon/dochter te laten wennen aan het logeren op een andere plek en ter voorbereiding op een begeleide woonplek in de toekomst. Ook voor ouders/mantelzorgers kan dit lastig zijn en ook zij moeten hieraan toe zijn. Onze logeeropvang is een fijne manier om er samen aan te wennen.

We begeleiden volwassenen met een verstandelijke beperking. Soms ook met een lichamelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. Ons belangrijkste uitgangspunt is dat onze logees zich op hun gemak voelen en zichzelf kunnen zijn. We kijken dus niet naar de diagnose of beperking maar er wordt gekeken of wij de juiste zorg kunnen bieden en of hij/zij bij de bestaande logeergroep past. Met andere woorden of hij/zij het bij ons fijn zal hebben. In principe is onze logeeropvang bedoeld voor volwassenen vanaf 18 jaar maar ook hierbij geldt dat we kijken naar wat passend is en sluiten we jongere logees niet op voorhand uit.

We vinden het erg belangrijk om de juiste zorg te bieden aan onze Logees, hierbij kijken we naar de individuele zorgvraag maar ook naar de logeergroep waarbij zowel onze logees als onze medewerkers zich veilig voelen. Dit betekent dat we niet aan iedereen zorg kunnen bieden. We hanteren de volgende uitsluitingscriteria;  Agressie-problematiek, intimiderend of seksueel ongewenst gedrag, wegloop gedrag, zeer intensieve zorgvragen of complexe verpleegtechnische zorgvragen.  Onze logeeropvang vind plaats in een huiselijke setting. De locatie is misschien iets grotere als een normaal woonhuis maar zeker niet vergelijkbaar met locaties van grote zorginstellingen. Soms beperkt dit onze mogelijkheden waardoor de locatie bijvoorbeeld niet geschikt is voor een rolstoel van uitzonderlijk grote maten. Het kan voorkomen dat gedurende de periode dat de logee bij Villa Lalala in zorg is, de zorgintensiteit verandert waardoor wij niet de juiste zorg kunnen blijven bieden of waarvan wij de zorg niet op de oorspronkelijke manier kunnen bieden. We kijken dan graag samen met u naar de mogelijkheden zowel binnen als buiten onze organisatie.

Indicatie aanvragen

Om gebruik te maken van onze diensten heeft uw familielid een indicatie of een beschikking nodig. Dit is in feite het toegangsbewijs tot de zorg. De indicatie wordt afgegeven door het
Centraal Indicatiebureau Zorg (CIZ).

Koms eens langs

Heeft u interesse  in een logeerplek? Of heeft u vragen? Bel gerust voor het maken van een afspraak. U bent van harte welkom voor een rondleiding. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Gebruik hiervoor het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact op. Wilt u liever direct telefonisch contact dan kunt u ons bereiken op telefoonnummer  06-15897136