Hoe ziet zo'n logeerweekend eruit?

Meestal zeggen we dan ” Het is weekend, niets moet en alles mag’! Dat klopt natuurlijk niet helemaal. Bij Villa Lalala gelden ook een paar regels net zoals je die van thuis kent.  We maken er vooral een leuk en ontspannen weekend van en dat doen we samen met jou en de andere logees. Waar hou jij van en wat vind je echt leuk om te doen?

Ben jij een echte praatjesmaker en klets jij iedereen de oren van het hoofd of vind je het gezellig om samen te zijn en te luisteren naar de verhalen van anderen. Hou je van muziek? Dan zing jij je misschien je longen uit je lijf of zorg jij met jouw grappen ervoor dat iedereen buikpijn heeft van het lachen. Regelmatig halen we onze knutselspullen uit de kast en maken we een waar kunstwerk. Ben je niet zo´n knutselaar dan is er vast wel iemand in voor een spelletje, een potje voetbal of een leuke film. Ook als jij je liever even terugtrekt om op jouw kamer iets voor jezelf te doen dan is dit helemaal prima. Regelmatig maken we een uitje zoals een wandeling in het bos, een picknick in het park of een middagje naar de bioscoop of de dierentuin.

De logeerweekenden starten voor de logees op vrijdag om 17:00 uur of tussen 19:00 en 20:00 uur. In overleg spreken wij samen een tijd af. Dit is meestal afhankelijk van de thuissituaties en andere activiteiten. Het logeerweekend eindigt op zondag om 17:00 uur.

De samenstelling van de groep is nooit exact hetzelfde, toch proberen we om zoveel mogelijk een vaste groep te creëren. Op deze manier leren logees elkaar sneller kennen, leggen ze makkelijker contact en weten ze wat ze kunnen verwachten. Wij vinden het belangrijk dat het logeerweekend een fijne ervaring is. Daarom doen we ons uiterste best om gezellige logeerweekenden aan te bieden waarbij de mantelzorger zich geen zorgen hoeft te maken of hun zoon/of dochter het wel naar zijn/haar zin heeft en echt tot rust kan komen.  Wij vinden het belangrijk dat het logeerweekend een fijne ervaring is. Daarom doen we ons uiterste best om gezellige logeerweekenden aan te bieden waarbij de mantelzorger zich geen zorgen hoeft te maken of hun zoon/of dochter het wel naar zijn/haar zin heeft en echt tot rust kan komen

Het is hier geen hotel

Dit is één van de grapjes die wij regelmatig maken. Wij stimuleren onze logees om zoveel mogelijk zelf te doen of hulp te vragen. U kunt hierbij denken aan het dekken of afruimen van de tafel. Het veschonen van het beddengoed en de vuile was naar de wasruimte brengen. Wij stimuleren de logees om elkaar een beetje helpen en als het niet lukt staan onze begeleidsters natuurlijk klaar om het samen te doen.