Onze werkwijze

Na uw aanmelding

Maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Meestal heeft u een afspraak met Katja, eigenaresse van Villa lalala.  Soms sluit er nog een begeleidster van het team aan en maken eerst kennis met elkaar , waarbij we iets vertellen over de logeeropvang. U kunt ons alles vertellen over uw  zoon/dochter wat voor ons en het leveren van goede zorg van belang is. We vinden het belangrijk om met u een goede klik te voelen. U heeft dit ongetwijfeld ook. U geeft de zorg uit handen en hier hoort een goed gevoel bij.  Als wij samen van mening zijn dat wij u kunnen ondersteunen en wij de juiste zorg kunnen bieden dan stellen we een zorgovereenkomst met de daarbij behorende zorgbeschrijving op. Zodra de zorgovereenkomst door het zorgkantoor wordt goedgekeurd, kan er gebruik gemaakt worden van de logeeropvang. 

De meeste logees maken gebruik van eën of meerdere logeerweekenden per maand. Als u gebruik maakt van onze logeeropvang bent u niet verplicht tot het afnemen van een minimaal aantal weekenden per jaar. Als u structureel wilt reserveren dan leggen wij dit vast in onze zorgovereenkomst en bent u zeker van een vaste maandelijkse plek binnen de logeergroep. Dit biedt voor ons beiden voordelen, U weet al lange tijd vooruit waar u aan toe bent, u kunt andere afspraken maken of zelf een weekendje weg reserveren. En ook wij weten waar we aan toe zijn en kunnen het juiste aantal logeerweekenden voor het jaar samenstellen. 

Het logeeraanbod

Wij werken met een logeervoorstel en reserveren een half jaar vooruit. Dit betekent dat u van ons rond eind januari het logeeraanbod ontvangt voor de periode van juli tot en met december. Wij maken een logeervoorstel waarbij wij een groep samenstellen met logees die dezelfde interesses met elkaar delen of waarmee het gezellig klikt. Er wordt dus niet gekeken naar de diagnose logees maar we kijken of hij/zij bij de andere deelnemers past. Met andere woorden, of hij/zij het bij ons fijn kan hebben. In principe is onze logeeropvang bedoeld voor volwassen vanaf 18 jaar maar ook hierbij kijken we naar wat passend is en sluiten we de jongere logees niet op voorhand uit.

Op de begane grond is een aantal logeerkamers gerealiseerd voor mensen met een lichamelijke beperking. Hierbij hebben we een aantal in hoogte verstelbare bedden en kan er gebruik worden gemaakt van een tillift.

Wij bieden logeeropvang in een groep van maximaal 12 deelnemers. Sommige slaapkamers zijn voorzien van een enkel bed, andere kamers zijn voorzien van twee bedden. Het kan voorkomen dat twee logees een kamer delen. Tijdens de indeling van de kamers houden we altijd rekening met hetzelfde geslacht en uiteraard een goede klik tussen beide logees. Onze begeleiding wordt afgestemd op de behoeften van onze logees, de samenstelling van de groep en de activiteiten van de dag.